Paardrijden voor mensen met beperking

Paardrijden voor mensen met beperking

SPGE

SPGE staat voor Stichting Paard Gehandicapten Ermelo, samen met Stal Ermelo verzorgen zij elke week, paard- en ponyrijden voor mensen met een beperking.

op zaterdag ochtend is het bij Stal Ermelo voor iedereen mogelijk paard te rijden! Met ons team van vrijwilligers staan wij klaar om iedereen een rondje te laten rijden. Het maakt niet uit welke leeftijd of beperking iemand heeft, wij maken er elke zaterdagochtend een gezellig uitje van.

In het filmpje hieronder een korte impressie van onze stal ”paardrijden voor mensen met een beperking”

Samen met onze partner Stichting SGPE organiseert Stal Ermelo op zaterdagochtend paardrijden voor zowel mensen met een lichamelijke als verstandelijke beperking.
Wekelijks kwamen ongeveer 70 ruiters met een beperking paard- en/of ponyrijden en genieten van de vele andere dieren hier op stal en de aanwezige gezelligheid. Vanwege de Corona is dit helaas teruggebracht naar 25. Kinderen met een beperking zijn al vanaf 4 jaar welkom bij Stal Ermelo, er is geen maximale leeftijd. De ruiters zijn door hun beperking meestal niet in staat om zelfstandig te rijden en worden daarbij begeleid door een enthousiast team van ongeveer 15 vrijwilligers.

Waarom is paardrijden voor mensen met een beperking zo belangrijk?

Voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel, is het een geweldige ervaring om samen met een vrijwilliger op een warme paardenrug te zitten, de warmte van het paard en de beweging zorgen voor ontspanning. Het paardrijden is ook voor deze doelgroep een vorm van therapie!

Voor ruiters die door ernstige spasticiteit of vergroeiingen niet in staat zijn om op een paard te kunnen zitten is er het ligbedzadel.
Natuurlijk zijn er ook ruiters die wel zelf in het zadel kunnen zitten en genieten van de ervaring het paard te laten doen wat zij willen, ook kinderen met elke vorm van autisme kunnen bij ons lekker paard- en/of ponyrijden.
het rijden van de paarden en pony’s doen we in onze twee nieuwe binnen rijbanen.

14
WhatsApp-Image-2019-08-28-at-14.31.36

Interessante Links! 

Stal Ermelo is in het programma Geloof, Hoop en Liefde geweest. Het fragment kunt u via deze link terugkijken. 

Altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het gehandicapten paardrijden in de praktijk is? Focusopfilmen.nl heeft een filmpje voor ons gemaakt. Bekijk de video op YouTube!

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen..

Ook kunt u meer informatie vinden bij de Stichting Sticht Paardrijden Gehandicapten Ermelo www.spge.nl