Paardrijden voor mensen met beperking

Paardrijden voor mensen met beperking

Op zaterdag ochtend is het bij Stal Ermelo voor iedereen met beperking mogelijk om paard te rijden! Met ons team van vrijwilligers staan wij klaar om iedereen een rondje te laten rijden. Het maakt niet uit welke leeftijd of beperking iemand heeft, wij maken er elke zaterdagochtend een gezellig uitje van.

Sinds 1 januari 2024 werken wij met een 10x leskaart voor deze aangepaste vorm van paardrijden. De 10x leskaart kost 150€. Voorheen was dit een samenwerking met SPGE: Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Ermelo.

In het filmpje hieronder een korte impressie van onze stal ”Paardrijden voor mensen met een beperking”.

Waarom is paardrijden voor mensen met een beperking zo belangrijk?

Voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel, is het een geweldige ervaring om samen met een vrijwilliger op een warme paardenrug te zitten, de warmte van het paard en de beweging zorgen voor ontspanning. Het paardrijden is ook voor deze doelgroep een vorm van therapie!

Voor ruiters die door ernstige spasticiteit of vergroeiingen niet in staat zijn om op een paard te kunnen zitten is er het ligbedzadel.
Natuurlijk zijn er ook ruiters die wel zelf in het zadel kunnen zitten en genieten van de ervaring het paard te laten doen wat zij willen, ook kinderen met elke vorm van autisme kunnen bij ons lekker paardrijden. Het rijden van de paarden en pony’s doen we in onze twee binnen rijbanen.

14
WhatsApp-Image-2019-08-28-at-14.31.36

Interessante Links! 

Stal Ermelo is in het programma Geloof, Hoop en Liefde geweest. Het fragment kunt u via deze link terugkijken. 

Altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het gehandicapten paardrijden in de praktijk is? Focusopfilmen.nl heeft een filmpje voor ons gemaakt. Bekijk de video op YouTube!

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.